Varners digitale satsning

Med sterkt fotfeste i våre 1200 fysiske butikker, og med store ambisjoner for videreutvikling av våre onlinebutikker, er vi optimalt rigget for å kunne serve kundene slik de fortjener. I alle kanaler. Våre kunder har alltid satt store krav til gode handleopplevelser, og dette har bare forsterket seg med stadig nye shoppingmuligheter. 

Et lite tilbakeblikk

Vår historie går helt tilbake til 1962, når Frank Varner snudde opp ned på norsk motebransje. Som ung mann reiste han til London og lot seg inspirere av butikkene i Carnaby Street, og startet samarbeid med ledende designere der. Det resulterte i at butikken «Frank Varner» ble åpnet i Thorvald Meyers gate på Grunerløkka. Butikken ble en umiddelbar suksess. Det var lange køer av nysgjerrige kunder som ville ha en smak av det store utland. Kunder som ønsket seg handleopplevelser man ikke hadde hatt i Norge på den tiden. Og «Frank Varner» ga dem nettopp det. Internasjonal mote til gode priser, med personlig service. Det går en tydelig rød tråd fra denne butikken fram til dagens moderne Varner. Vi har fortsatt butikken i sentrum for alt vi gjør. Vi utvikler dagens og morgendagens handleopplevelser, like kompromissløst på kundenes betingelser, som Frank gjorde den gang.

Bransjeledene e-com løsninger

Vi treffer våre kunder med nye, spennende, tilpassede og effektive handleopplevelser. Med sømløs og friksjonsfri samhandling mellom fysiske butikker, onlinehandel, skreddersydde fraktløsninger, lett tilgjengelige returpunkter, og ikke minst bransjens beste service, har vi igjen tatt en lederrolle i utviklingen av moderne varehandel. Og kundene forventer ingenting mindre av oss. De vil at vi skal være til stede for dem 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Og det er det som motiverer oss i Varner. Vi skal nå rekruttere enda flere ildsjeler til å være med å videreutvikle våre digitale handleopplevelser, både online og i våre fysiske butikker. I våre to avdelinger «Varner Digital Retail» og «Varner Tech», har vi bygget opp spesialistkompetanse for å utvikle bransjeledende e-handelsløsninger.

Varner Digital Retail

I Varner Digital Retail sitter hele vårt e-handelsmiljø. Herfra drives onlinebutikkene til alle våre kjeder av kjedenes respektive e-com managers og deres team. Her sitter også medieavdelingen, med vårt SEO/SEM-team, våre Google- og Facebook-eksperter og ikke minst hele vårt influencer-marketing team.
Med 7 millioner kundeklubbmedlemmer i Norden har vi et enormt kundegrunnlag å jobbe med. Til det har vi vår CRM/loyalty-avdeling som består av analyse- og innsiktskompetanse, i tillegg til innholdsprodusenter. Vi satser tungt på algoritmestyrt, personalisert kommunikasjon til våre kunder og ønsker å videreutvikle dette kraftig. Våre 10 film- og fotostudioer i Norge og Sverige, styres også fra Varner Digital Retail. I tillegg har Varner Digital Retail et team som jobber med datadreven prisstyring og innkjøpsprediksjon.

Varner Tech

I Varner Tech utvikles alle tech-løsningene som støtter e-com teamene våre. Avdelingen er organisert i syv Produkt-team. Til sammen representerer disse teamene alle forretningsområdene som er med på å utvikle våre fysiske og digitale kundeopplevelser. Hvert enkelt Produkt-team består av ulik kompetanse innen fagdisipliner som Produkteiere, UX, Arkitekter og Utviklere som jobber med mål om å hele tiden utvikle gode og intuitive brukeropplevelser i både våre fysiske butikker og online. Løsningene baserer seg ofte på en smart og hensiktsmessig mix av kjøpte produkter og tjenester, og løsninger vi i sin helhet utvikler selv.
I denne organiseringen er det altså Produkt Teamene våre som er direkte ansvarlige for utviklingen av selve techløsningene våre, mens fagdisiplinene jobber på tvers av Produkt Teamene. Fagdisiplinene er også toneangivende i forhold til å stake ut kursen for våre framtidige retningsvalg.
I Varner Tech har vi i tillegg et sterkt team bestående av support-spesialister som gir organisasjonen rask og profesjonell hjelp med komplekse problemstillinger.

Det er i samspillet mellom de operative e-handelsfunksjonene i Varner Digital Retail og utviklingsmiljøet i Varner Tech at magien skjer!

Det er en gjensidig avhengighet og et symbiotisk samspill mellom disse to avdelingene. Det er her framtidens omnikanals handleopplevelser drømmes opp og virkeliggjøres.

Varners onlinehandel har hatt en formidabel vekst de siste par årene og passerte 1 milliard i omsetning i 2020. Vi ligger veldig godt i rute til å nå vår hårete målsetting om å omsette for 2 milliarder online i 2021. Dette gjør oss til en av Nordens største e-handelsaktører, noe som også gjenspeiles i vår store satsning på dette.

I Varner er det menneskene som er vår aller største og viktigste ressurs. Sånn har det alltid vært. Vi er kontinuerlig på utkikk etter folk med store ambisjoner og et brennende ønske om å sette kundene våre i fokus. Som vil være med å maksimere både muligheter og resultater. Vi ser etter individualister som forstår lagspill, som tør å ta sjanser og forventer backing når de gjør det. Vi ser etter folk som får fram det beste i kolleger mens de blomstrer selv, folk som løser problemer og glemmer klokka fordi de har det gøy mens de strekker seg for å nå høye målsettinger. Vi vil ha folk som ler, som sprer glede og som ikke tar seg selv så høytidelig. Vi vil rett og slett ha flere fine folk med på laget!    

Er du blant disse, hører vi gjerne fra deg!

SE LEDIGE STILLINGER