1. Urban
  2. Personvernerklæring

Personvernerklæring

Urban og denne nettsiden er en del av Varner konsernet.

Ved å benytte nettsiden, aksepterer du at Varner AS behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen, og gjeldende lovgivning om beskyttelse av personopplysninger. Hvis du er medlem i Urban Community, behandler vi også dine personopplysninger i henhold til fordelsprogrammets medlemsvilkår og personvernerklæring i tillegg til denne personvernerklæringen.

Det er Varner AS som er behandlingsansvarlig etter de gjeldende reglene om beskyttelse av personvernopplysninger. Vi ønsker å gi deg en best mulig handleopplevelse hos oss, og her finner du en oversikt over hvordan vi håndterer dine personopplysninger ihht. Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, heretter kalt «GDPR»).

Dette er personopplysningene vi behandler:

  • Personopplysninger du registrerer når du oppretter og oppdaterer en bruker konto, eller når du handler som gjest, som f. eks. navn, mobilnummer, e-postadresse etc. Informasjonen du oppgir vil også kunne bli beriket via oppslagstjenester (f.eks. vi henter din kontaktinformasjon) eller fra ditt eventuelle Urban Community medlemskap.
  • Opplysninger i forbindelse med kjøp på nettsiden
  • Opplysninger i forbindelse med reservasjoner du gjør i våre butikker
  • Opplysninger i forbindelse med produktvarslinger
  • Opplysninger om hvilke sider du besøker, hvilke linker du klikker på og hva du legger i din handlekurv.
  • Informasjon du oppgir via vår kundeservice
  • Informasjon via cookies, se eget punkt

Vi håndterer opplysninger om deg på ulike måter avhengig av om du er en uregistrert kunde eller om du har laget en personlig brukerkonto.

Ved å oppgi dine personopplysninger gir du ditt samtykke til at vi bruker dine opplysninger til å levere de tjenestene du benytter.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • For å opprette og håndtere din personlige brukerkonto
  • For behandling av bestillinger og returer via våre online-tjenester
  • For å sende informasjon om forsendelser
  • For å kontakte deg dersom det oppstår noen problemer når vi skal levere varer til deg
  • For å kunne gi deg best mulig hjelp når du kontakter oss
  • For å kunne analysere hvordan du benytter urban.no, og hele tiden kunne forbedre nettsiden
  • For å kunne gi deg relevant innhold.
  • For å informere deg om nye eller endrede tjenester (kun når du har brukerkonto), f.eks. betalingsløsninger eller andre nye tjenester som du selv kan ta stilling til om du vil benytte eller ikke.
  • For sammen med din kjøpshistorikk kunne tilby deg en personlig tilpasning av nettsiden, slik at du får produktforslag basert på dine interesser (kun når du har brukerkonto).

Vi benytter aggregerte og pseudonymiserte data for å se hvordan nettsiden brukes og for å forbedre denne.

Vi deler kun dine personopplysninger med våre leverandører innenfor

  • kundeservice
  • analyse/statistikk
  • betaling
  • transport
  • teknisk support

Disse leverandørene trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss innenfor rammene av de behandlingsaktiviteter som fremgår av denne erklæringen. Vi har databehandleravtaler med de aktuelle leverandørene som setter tydelige begrensninger for hvordan de kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernregelverk.

Alle personopplysningene dine lagres innenfor EU/EØS, men noen av våre leverandører har tekniske supporttjenester plassert utenfor EU/EØS. Ved bruk av disse supporttjenestene, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU/EØS standardkontrakt for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme.

Du kan når som helst velge å endre dine personopplysninger. Dette kan du enten gjøre selv, eller kontakte oss for å få hjelp.

  • Ønsker du innsyn i dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
  • Ønsker du å få dine personopplysninger korrigert, har du rett til å be om dette.
  • Ønsker du å slette dine personopplysninger, har du rett til å gjøre dette så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre de.
  • Ønsker du å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
  • Du vil motta informasjon fra oss hvis vi gjør korrigeringer eller sletter dine personopplysninger, eller hvis vi begrenser behandlingen.
  • Du har muligheten til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.
  • Du har rett til å gi beskjed dersom du mener vi ikke behandler dine personopplysninger ihht samtykket du har gitt oss.
  • Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke.

Dine personopplysninger behandles bare av autorisert personell som har tilgang til informasjonen i kraft av sin yrkesmessige stilling, og som er underlagt en forpliktelse til utelukkende å hente/bruke dataene for det spesifiserte og legitime formålet de ble samlet inn for.

Dine personopplysninger blir lagret så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene beskrevet i denne erklæringen, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem.

Vi lagrer personopplysningene dine i våre operativmiljøer. Miljøene bruker standard sikkerhetsmetoder for å forhindre uautorisert tilgang. Vi følger felles standarder for å beskytte personopplysninger og sensitiv informasjon.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Varner AS som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler, dvs. «behandlingsansvarlig». Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes i Norge. Du har rett til å klage til Datatilsynet over behandlingen som gjøres av behandlingsansvarlig i forbindelse med denne personvernerklæringen.

Når du besøker våre nettsider, benyttes informasjonskapsler (cookies) til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. Cookies gjør det lettere for deg, da de husker login-opplysninger ved ditt neste besøk. De gir oss informasjon om din adferd på våre nettsider, som gjør at vi kan tilpasse mer relevant innhold til deg. Du kan samtykke til og lese mer om Cookies her.

Behandlingsansvarlig er Varner AS, Nesøyveien 4, 1376 Billingstad, Norway. Har du spørsmål rundt ditt medlemskap eller dine personopplysninger, gjerne kontakt oss på mail@urban.no eller på telefon 21 99 94 55.